Saagi kvaliteet
Lämmastik on oluline toitaine, mis toetab taime kasvu. Parasvöötmes põhjustab lämmastiku liigne kasutamine hilisemates kasvufaasides taime vegetatiivset kasvu ilma, et saak saab küpsuseni jõuda. See võib vähendada tärklisesaldust ning kogu kartulisaagi kvaliteeti.
Antud andmed näitavad, et liigse lämmastiku kasutamine taime hilisemates kasvufaasides võib vähendada mugulates tärklisesisaldust.
Fosforväetiste kasutamine võib mõjutada tärklise kvaliteeti. Suurendades mugulates fosfori (P) sisaldust, tõuseb geelistatud tärklise viskoossus ning langeb tarrendumise temperatuur.
See Taanis läbiviidud katse näitab mugulate fosforisisalduse ja tärklise kvaliteedi vahelist suhet, mida mõõdetakse viskkoossusena.
Siit leiad Yara nõuanded, kuidas tõsta kartulisaagi kvaliteeti.
Aasia ja Okeaania